Proiecte de case.Proiecte gata.Case din lemn.Expertiza.Design 3d.Animatie arhitecturala.Proiecte case.Casa cu parter.Casa cu mansarda.Casa cu etaj.Constructii casa.Servicii de constructie.Proiectari si Constructii Moldova. Companie de Constructie Moldova.Constructii si reparatii

Articole care va pot fi de folos

Toti avem nevoie de casa!Noi doar facem drumul spre ea mai scurt!

Apeductul Sîngerei-Bălți va fi extins în mai multe localități

În satul Sîngereii Noi va fi construit un sistem de apeduct. Reţeaua de aprovizionare cu apă va oferi oportunitatea de asigurare cu apă potabilă de calitate din surse sigure pentru alte 12 localităţi din raionul Sîngerei, inclusiv orașul Sîngerei. Lucrările au demarat recent, iar ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca a efectuat astăzi, o vizită de inspectare pe șantierul din localitate.

“Proiectul derulează deja, în a treia etapă. În totalitate, acesta reprezintă o oportunitate pentru circa 28 de localități din raioanele Sîngerei, Telenești și Bălți. În următorii doi ani vor fi executate lucrări ce oferă condiţii de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru circa 35 mii de cetățeni. Banii sunt oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Orice proiect de dezvoltare regională are obiectivul de a construi viitorul acasă”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în discuțiile cu autoritățile locale și antreprenorul general.

Conform proiectului pînă în anul 2019 urmează a fi construiți circa 12 km de apeduct, o stație de pompare și una de dezinfectare a apei, precum și două castele de apă. Costul lucrărilor din etapa a treia constituie circa 34 mln lei, bani alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Precizăm că lucrările fac parte dintr-un proiect de dezvoltare regională inițiat acum patru ani și vizează crearea condițiilor de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru locuitorii a 28 de localități ale raioanelor Sîngerei, Telenești și Bălți. Pînă în prezent, în primele două etape ale proiectului au fost constuiți circa 15 km de rețele magistrale de apeduct, o stație de pompare a apei, precum și 05, km de rețele electrice.