Proiecte de case.Proiecte gata.Case din lemn.Expertiza.Design 3d.Animatie arhitecturala.Proiecte case.Casa cu parter.Casa cu mansarda.Casa cu etaj.Constructii casa.Servicii de constructie.Proiectari si Constructii Moldova. Companie de Constructie Moldova.Constructii si reparatii

Scannare 3d

Scannare 3d


Compania de proiectare si asistenta tehnica in constructie Serex Group Moldova vine cu cea mai inovativa tehnologie la nivel de transpunere a obiectivelor in mediu digital pentru formarea bazelor de date ingineresti si arhitecturale, viitoarea redactare sau pentru formarea si promovarea obiectivelor turistice.

Pentru scannarea obiectelor mici, folosim un scaner manual, foto-optic dotat cu capacitatile necesare pentru elaborarea pcu inalta precizie a copiei obiectului scannat.

De cele mai multe ori tehnologia se aplica pe obiectele care trebuie separate din context, care nu au un volum mare si care necesita o suprafata inchisa de tip:

Basoreliefuri, elemente arhitecturale separate, sculpturi, elemente de decor, membre ale corpului uman si nu numai, elemente de mumismatica, modele in scara naturala sau micsorate de masini, biciclete, tractoare, avioane etc….

Datorita posibilitatii neinvazive se poate scanna etapizarea arheologica a deschiderii unui sit arheologic, unei descoperiri sau esantionari pentru fixarea spatiala exacta a pozitiei fiecarui subiect descoperit

Captura 3d digitala a unei descoperiri arheologice

La scannarea 3d de volum mare folosim tehnologia norilor de puncte obtinute cu ajutorul scannerelor laser 3d

. Datorita rapiditatii executiei, a preciziei ridicate a datelor inregistrate aceasta metoda de lucru este tot mai des folosita intr-un spectru tot mai larg de domenii de activitate.

Norul de puncte rezultat in urma scanarii are o precizie milimetrica iar cu ajutorul culorii fotografice atasate acestuia se pot reproduce cu mare acuratete conditiile naturale ale obiectivului scanat.

Odata obtinut norul de puncte acesta poate fi utilizat sau prelucrat cu diverse programe dedicate obtinerii de vizualizari, modelari sau poate constitui baza unei viitoare proiectari asistate 2D sau 3D.

Serviciile noastre sunt folosite in:

 • arhivarea digitala a oricarui obiectiv,
 • arhitectura si restaurare – realizarea de planuri de situatie sau masuratori ale fatadelor cladirilor in vederea reabilitarii,
 • masuratori topografice de interior sau exterior cu precizie ridicata,
 • arheologie, datorita metodei neinvazive sit-ul arheologic este inventariat cu acuratete fara sa fie afectat fizic,
 • masuratori in domeniul industrial in timpul executarii constructiior pentru determinarea de distante, suprafete sau volume, astfel se ofera un management mai bun al informatiilor in cadrul proiectelor,
 • masuratori pentru amplasarea retelelor, conductelor, cablurilor sau a altor echipamente tehnice in obiectivele industriale in timpul sau ulterior finalizarii constructiei,
 • crearea de animatii sau filme ce ofera o perspectiva virtuala 3D asupra obiectivului,
 • masuratori de mare acuratete a cladirilor, podurilor, barajelor, etc. necesare lucrarilor de monitorizare 3D,
 • masuratori ale conductelor, rezervoarelor orizontale sau verticale pentru determinarea pozitiei, volumului sau a deformatiilor acestora,
 • masuratori de mare acuratete in domeniul lucrarilor de constructie sau reabilitare a cailor de acces,
 • identificarea erorilor as-built in documentatiile 2D.

Metoda scanarii Laser 3D poate fi folosita atat in proiecte de mari dimensiuni cat si in proiecte mici care necesita o precizie ridicata si un timp de executie cat mai redus posibil.

Poate cel mai important aspect in scanarea Laser 3D utilizata in multitudinea de aplicatii descrise anterior este faptul ca aceasta metoda precisa de prelevare a datelor din teren este total neinvaziva. Intrucat scanarea este o operatiune ce se realizeza de la distanta nu exista riscul de a deteriora fizic obiectivul (obiectul) de interes scanat.

Din experienta acumulata in zecile de proiecte realizate cu cea mai avansata tehnologie de scanare Laser 3D va putem oferi o gama larga de produse de la documentatii 2D si 3D, Modele si prelucrari 3D, rendering 3D, modele BIM.

Specialistii nostri pot realiza cu succes cele mai dificile proiecte in cele mai solicitante conditii, ne dorim ca societatea noastra sa devina un partener de afaceri de incredere pentru Dvs.