Vremea lui “asta se potriveste cu asta, cealalta cu cealalta” pare sa fi apus de ceva vreme. Mixarea corecta a pieselor de mobilier a devenit mai mult decat o tendinta – a sti sa decorezi un interior folosind mai multe stiluri de mobilier, mai multe culori si texturi, sa oferi unei amenajari un aer prospat, dar sa pastrezi elemente vechi, adesea reconditionate, este deja o arta! Desigur, pentru a nu crea un haos adaugand in acelasi ambient antichitati, piese de mobilier modern si design traditional, e important sa stim ce opinii au expertii in design interior si ce sfaturi ne ofera.
Stilul Eclectic
Deseori confundat eronat cu stilul decorarii “la intamplare”, stilul eclectic este pentru multi dintre noi dragoste la prima vedere, atmosfera creata este una relaxata, calda, unica in fiecare spatiu. Discutam despre o amenajare in care identificam totusi un punct central de atractie, dar ne frapeaza contrastele, uneori de culoare, alteori de stil sau simboluri hard-soft si functionalitate bine studiata.
Vechiul intalneste Noul
Lampi moderne intr-un decor traditional sau invers, mobilier industial in aceeasi incapere cu piese de mic mobilier chic-modern, uneori poate fi viziunea a doi designeri asupra aceluiasi proiect, alteori poate fi vorba de personalitati diferite ce-si intalnesc zilnic privirile in aceeasi incapere, in spatiul pe care il numesc “acasa”.
Elemente centrale de atractie
Aspectul intregii incaperi poate fi radical schimbat atunci cand alegem un nou punct in care ne este atrasa involuntar privirea.Putem avea o linie foarte moderna, un stil de lux metalic, sau un stil contemporan, totul se schimba in momentul in care introducem elementul iesit de tipar- ochiul va cauta ce ”nu se potriveste” iar efectul este impresionant. Uneori e suficient sa schimbam scaunele, alteori sa introducem un tablou care “sa rupa” linia cromatica aleasa initial, garantat sentimentul va fi unul de improspatare a aspectului.
Covoare in contrast
Covoarele traditionale, animal print sau cele in culori foarte vii ,au un impact grozav, fie printr-o alaturare inedita, fie prin ”nepotrivirea” lor in amenajare.
Un mix neasteptat de stil
Alaturarea dintre un stil rustic cu mobilier din lemn neslefuit,cateva lampi vintage, n-ar fi fost chiar suprinzatoare pentru o bucatarie generoasa!Recunoastem insa ca scaunele cromate si utilarea bucatariei cu cele mai moderne echipamente,nu ar fi fost chiar prima optiune!La final… apreciem rezultatul absolut superb. Putem face asta cu oricare dintre stiluri cu conditia sa avem in preajma o minte creativa sau un designer care deja a testat niste asocieri.
Combo culori
Asocierile de culoare nu sunt o noutate!Insa asocierile de culori puternice care isi estompeaza una celeilalte din efect sunt adevarata provocare ,dar… pentru un rezultat uluitor,recomandam a fi facute sub supravegerea unui designer.
Asocieri inedite
Nu doar culorile se pot intalni aparent haotic intr-un ansamblu ci si imprimeurile, texturile, materialele utilizate. Ne putem gandi ca amenajarea rezultata va fi una incarcata si obositoare ,insa,daca baza amenajarii este una soft si nu permitem mai multe combinatii in acelasi volum, cu ceva creativitate,orice loc drag se transforma intr-un mod inedit.
Se spune ca toti ne-am nascut cu cel putin trei talente-daca printre ele nu se numara creativitatea in amenajare, viziunea in spatiu, anticiparea unor stari si senzatii create de diverse alaturari de obiecte, materiale, gusturi, mirosuri, exista oameni care valorifica cu multa abilitate aceste talente, o parte dintre ei se numesc “designeri de frumos” si ii gasim la Koncepto Design Boutique.