Proiecte de case.Proiecte gata.Case din lemn.Expertiza.Design 3d.Animatie arhitecturala.Proiecte case.Casa cu parter.Casa cu mansarda.Casa cu etaj.Constructii casa.Servicii de constructie.Proiectari si Constructii Moldova. Companie de Constructie Moldova.Constructii si reparatii

Articole care va pot fi de folos

Toti avem nevoie de casa!Noi doar facem drumul spre ea mai scurt!

În raionul Glodeni vor mai fi construite locuințe sociale

În raionul Glodeni vor fi construite încă 30 de locuințe sociale. Decizia a fost aprobată astăzi, 12 iulie 2017, la Comitetul de supraveghere al Unităţii de Implementare a Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II (UIP II), desfășurat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

“Prin decizia Comitetului de supraveghere s-a aprobat finalizarea unei construcții demarate la începutul anilor 1990. Va fi un bloc cu parter și patru nivele, apartamente cu trei, două și chiar cu o odaie. Costul total al proiectului constituie circa 1 mln de euro”, a specificat președintele Comitetului de supraveghere al Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca. De asemenea, ministrul a precizat că, în perioada 2009 – 2011, faza I a proiectului de construcție a locuințelor sociale în țara noastră, în raionul Glodeni au fost construite 30 de apartamente sociale.

Menționăm, locuinţele sociale sunt construite de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în cadrul proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile social vulnerabile, faza II și sunt repartizate de către autorităţile publice locale în regim social (se acordă în locațiune).

“Benificiarii sunt selectați la nivel local de către o comisie instituită în acest scop, ce examinează cererile și verifică legalitatea actelor confirmative. Ulterior, acordă punctaj conform criteriilor de selectare din Regulamentul din domeniu” a menționat Iunona Lungu, directorul UIP II.

Reiterăm, locuințele sociale în Republica Moldova sunt construite în cadrul unui proiect susținut financiar de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei ce oferă țării noastre un împrumut de circa 20,4 mln euro, pe un termen de până la 20 de ani. Până la sfârșitul anului 2018, când va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în 8 raioane ale țării.