Proiecte de case.Proiecte gata.Case din lemn.Expertiza.Design 3d.Animatie arhitecturala.Proiecte case.Casa cu parter.Casa cu mansarda.Casa cu etaj.Constructii casa.Servicii de constructie.Proiectari si Constructii Moldova. Companie de Constructie Moldova.Constructii si reparatii

Articole care va pot fi de folos

Toti avem nevoie de casa!Noi doar facem drumul spre ea mai scurt!

Guvernul Suediei și USAID vor oferi cofinanțare pentru înființarea unui Centru de inovare și transfer tehnologic din țara noastră

Guvernul Suediei și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în parteneriat cu Ministerului Dezvoltării Regionale (MDRC) vor finanța crearea Centrului de inovare și transfer tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord a țării noastre. Despre activitățile ce vor derula în cadrul acestui proiect de dezvoltare regională s-a discutat astăzi, 20 iulie 2017, la Bălți, în cadrul unei ședințe de lucru.

În contextul cofinanțării, partenerii străini au precizat că vor oferi surse financiare prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova, iar în vederea realizării eficiente a proiectului vor semna un memorandum de înțelegere cu părțile implicate și vor delimita cotele părți.

„Este un proiect de viitor ce are drept obiectiv sporirea competitivității economice regionale și crearea noilor oportunități pentru valorificarea și promovarea infrastructurii de cercetare, inovare și transfer tehnologic. Această investiție va spori veniturile bugetare”, a subliniat Secretarul de Stat al MDRC, Dorin Andros, în cadrul discuțiilor cu părțile implicare în realizarea proiectului.

La rîndul său, viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev a menționat că misiunea instituției va fi definită de necesitățile mediului de afaceri.

„Acest Centru trebuie să-și găsească nișa proprie, în funcție de necesitățile mediului de afaceri din regiune. Dacă vom pune accentul pe interesul studentului și interesul mediului de afaceri, vom asigura autosustenabilitatea Centrului de inovare și transfer tehnologic pe care vrem să-l creăm”, a subliniat viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev.

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord au comunicat că realizarea obiectivelor proiectului vizează și un acord de colaborare semnat cu Universitatea de Stat „Alecu Russo” din mun. Bălți, în anul 2011.

Menționăm, valoarea totală a proiectului constituie circa 11,7 mln lei.