Proiecte de case.Proiecte gata.Case din lemn.Expertiza.Design 3d.Animatie arhitecturala.Proiecte case.Casa cu parter.Casa cu mansarda.Casa cu etaj.Constructii casa.Servicii de constructie.Proiectari si Constructii Moldova. Companie de Constructie Moldova.Constructii si reparatii

Articole care va pot fi de folos

Toti avem nevoie de casa!Noi doar facem drumul spre ea mai scurt!

Gradinița de copii din satul Hîrbovăț va fi renovată

Peste 200 de copii din satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi vor beneficia de o grădiniță renovată și eficientizată energetic, datorită unui proiect finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca s-a întâlnit astăzi, la fața locului, cu autoritățile locale și antreprenorul general pentru a discuta despre lucrările prioritare și graficul de execuție al acestora.

“Prin realizarea proiectului ne propunem să îmbunătățim condițiile de muncă pentru angajații din instituție, dar în special să creăm condiții adecvate pentru copii care vor frecventa grădinița. Trebuie să le construim viitorul acasă”, a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul discuțiilor cu autoritățile locale și administrația grădiniței.

În cadrul proiectului vor fi efectuate lucrări de termoizolare a pereților externi, vor fi înlocuite geamurile și ușile și alte intervenții de sporire a eficienței energetice a blocului. De asemenea, va fi procurat și instalat sistemul solar de preparare a apei calde. Totodată, pe străzile centrale din localitate va fi montat sistemul de iluminare publică stradală autonom cu panouri fotovoltaice și plafoane LED. Costul total al proiectului constituie circa 5 mln lei.

La rândul său, directoarea instituției, Eugenia Radu și-a exprimat mulțumirea pentru proiectul inițiat.

“Ne bucurăm mult că în cadrul proiectului va fi reparat sistemul de încălzire și sistemul de apă-canalizare al instituției. Dorința noastră este să fie respectat termenul de execuție a lucrărilor”, a precizat directoarea instituției, Eugenia Radu, la întrevederea cu oficialii.

Potrivit autorităților publice locale scopul este de a reduce cheltuielile din bugetul local pentru servicii comunale și totodată de a ilumina străzile din localitate. Prin acest proiect se urmărește tehnologizarea serviciilor publice vizate pînă la nivelul standartelor contemporane europene.