Proiecte de case.Proiecte gata.Case din lemn.Expertiza.Design 3d.Animatie arhitecturala.Proiecte case.Casa cu parter.Casa cu mansarda.Casa cu etaj.Constructii casa.Servicii de constructie.Proiectari si Constructii Moldova. Companie de Constructie Moldova.Constructii si reparatii

Articole care va pot fi de folos

Toti avem nevoie de casa!Noi doar facem drumul spre ea mai scurt!

7 sfaturi pentru o casa de vis de la www.proiectari.md

Primim lunar zeci de apeluri prin care suntem rugati sa analizam posibilitatea pozitionarii unui obiectiv sau altul pe un teren sau altul.

Exista o multime de necunoscute care pot fi inlaturate din prima daca iti raspunzi singur la una din urmatoarele 7 clauze:

1. Cel mai important lucru in faza de cautare este sa vizionezi in medie cel putin 10-15 terenuri. Locatia proprietatii este esentiala deoarece aceasta este singura caracteristica ce nu poate fi modificata.

2. Terenul potrivit este caracterizat prin prezenta utilitatilor: apa, gaze, energie electrica si canalizare. Daca acestea nu exista, pretul pentru conectarea la retelele principale va fi unul foarte mare.

3. Este ideal ca viitoarea constructie sa fie pozitionata cu fatada principala spre sud, avand astfel spatele spre nord si cele doua fatade secundare orientate spre est si vest. In acest fel casa va fi inundata de lumina soarelui pe tot parcursul zilei: dimineata soarele va fi pe fatada de la est, la pranz si o parte din amiaza fatada principala va fi sub soare, ramanand ca pana la asfintit, soarele sa lumineze fatada vestica.

4. Cere-i echipei de constructori un deviz detaliat al lucrarilor (despre fiecare cui, fier-beton si fiecare caramida din viitoarea ta casa, cat costa adus pe santier si cat costa sa fie pus in opera). Explica-i ca nu astepti de la el o foaie A4 cu 3 preturi si ca vri totul detaliat la maximum, atat ca si costuri, cat si ca timp de executie.

5. Pentru constructia unei case la rosu, in momentul in care ii ceri constructorului preturi pentru fiecare faza constructiva, este posibil ca acesta sa-si puna majoritatea profitului sau o mare parte din acesta, numai in executia fundatiei, protejandu-se astfel de o eventuala neseriozitate din partea ta. Stipuleaza in contract ca defectele de calitate, care pot aparea in procesul de construire, sa se sanctioneze prin penalizare si pe banii cui se reface.

6. Din cauza cheltuielilor mari pe care le ai in timpul constructiei unei case, unele imbunatatiri le amani pentru anii viitori. Acesta este si cazul rulourilor exterioare care costa in principiu 90% din valoarea tamplariei exterioare.

Daca te-ai mutat de la bloc la casa, te intrebi, probabil, la ce iti trebuie aceste rulouri exterioare: gandeste-te ca o casa este batuta de intemperii din toate directiile, nimic nu te adaposteste de soare, vant, ploaie, zapada (cum se intampla cu un apartament la bloc, care are majoritatea peretilor invecinati cu alti pereti de apartament). Practic, prin montarea acestor rulouri exterioare, vei avea un mijloc in plus de protectie, atat pentru intemperii, dar in acelasi timp si contra unor eventuale efractii (noaptea, iti confera un spor de siguranta!).

7. Chiar daca a fi flexibil inseamna a accepta noi idei sau propuneri, trebuie sa te asiguri ca acestea sunt in beneficiul tau. Incearca sa te incadrezi pe cat posibil in buget chiar daca, pe parcursul procesului de constructie esti tentat sa realizezi si alte investitii. Aceasta este cauza pentru care numeroase persoane nu au mai avut suficienti bani pentru a duce constructia la bun sfarsit, dupa cum probabil ai observat si tu trecand pe langa numeroasele case nefinalizate.

Daca ai urmarit toti sapte pasi si ai mai ramas totusi cu un sac de intrebari, te sfatuim sa nu eziti intru a ne apela.

Cu respect echipa www.proiectari.md