Proiecte de case.Proiecte gata.Case din lemn.Expertiza.Design 3d.Animatie arhitecturala.Proiecte case.Casa cu parter.Casa cu mansarda.Casa cu etaj.Constructii casa.Servicii de constructie.Proiectari si Constructii Moldova. Companie de Constructie Moldova.Constructii si reparatii

Case din lemn

Case din lemn dupa tehnologie Canadiana si druci intregi(Ruseasca)

Case din lemn


In afara faptului ca o casa de lemn este ecologic pura ieftina confortabila sigura mai exista un sir intreg de avantaje pe care nu ezita sa le apreciezi.

Galeria noastra de proiecte este complet compatibila cu tehnologia constructiei din lemnarie, asa incit orice casa construita de echipa www.proiectari.md, primeste proiect gratuit.

Nu suntem numerosi ca numar de meseriasi, dar ne facem lucru migalos si atent, atit ca termenul de garantie a casei sa nu fie asa cum prevede norma 5-6 ani ci nu mai putin de 20 ani la o intretinere corecta.

Avem experienta de proiectare in Republica Moldova la cel putin 20 de obiecte, si avem deja realizate o mare parte din ele, clientii raminind multumiti deja al parulea an.

Cea mai buna perioada pentru constructia acestui tip de case e dupa 15 aprilie cind lemnul natural deja uscat atinge nivelul de umezeala optima. 10-20%, dar betonarea fundatie poate fi facuta usor in perioada 15 februarie- 15 aprilie.

Ca regula orice comanda incepe cu proiectarea casei de lemn, obtinerea tutoror actelor permisive si abia dupa asta se trece la constructie.

 • Se pune lemnul la “murat” in solutie antiincendiara, antifungi si antidaunatori, dimp de cel putin 24 ore, dupa care se pune la uscat in hala inchisa fara surse de umezeala.
 • Se toarna Fundatia din beton armat impreuna cu planseul peste fundatii armata normativ
 • Se fixeaza conectorii de lemn care vor forma pe viitor scheletul casei, si in continuare casa poate fi numita casa de lemn cu acte in regula.
 • Casele si anexele de lemn se executa din lemnarie incepind cu planseul nivelului parter, si pina la finisare, sub nici o forma nu se admite ca lemnaria sa aiba contact direct cu solul
 • Ca regula o casa de aproximativ 200 m2 cu mansarda cintareste per total, goala aproximativ 15 tone, evident fara fundatia si planseul turnat din beton armat.
 • 86% din casele particulare nord-americane au la baza tehnologia canadiana cu tesatura din lemn, pereti OSB, si izolanti din vata minerala.
 • Cel mai mare pericol pentru asa tip de constructie este evident Focul si este absolut necesar ca procesul de “murare” si maturare sa decurga complet tehnologic, si sa fie folosite solutii certificate pentru acest tip de lucrare.

Citeva tipuri de imobile care pot fi construite din lemn

 • Case de locuit din lemn
 • Case de vacanta din lemn
 • Case de livada din lemn
 • Casuta agricultorului din lemn
 • Cabane si case de odihna din lemn
 • Case rezidentiale din lemn
 • Terase din lemn si produse de lemnarie
 • Constructii din lemn fanar(hale fara pereti, garajuri deschie, spatii cu acoperis fara pereti externi)
 • Extensii la toate tipurile de case
 • Biserici si locasuri de cult
 • Garajuri
 • Acoperisuri

Tehnologii practicate

 • Constructii case si derivate dupa tehnologie canadiana
 • Constructii case si derivate dupa tehnologie Ruseasca
 • Constructii case si derivate dupa tehnologie Belorusa(Poloneza)
 • Constructii case si derivate dupa tehnologie Romaneasca

Citeva avantaje a caselor de lemn in fata celor din zidarie si betonarie:

O casa de 200 m2. Poate sa fie locuita in 3 LUNI de la inceperea lucrarii (considerand si realizarea fundatiei).

 • REZISTENTA LA CUTREMUR

  Lemnul este un material elastic care asigura prestatii statice si anticutremur deosebite. Greutatea redusa a structurii face in asa fel incat structura sa se miste foarte putin in caz de cutremur.

 • SANATOASA SI ANTIALERGICA

  O casa in lemn ofera o inalta calitate a vietii pentru ca este lipsita de alergeni si nu produc praf si umiditate.

 • PERFORMANTE ENERGETICE

  Datorita sistemului de constructie folosit structurile construite din lemn au nevoie de putina energie pentru incalzire iarna si sunt racoroase vara. Casele noastre pot fi realizate in clasa A+.

 • SUNT REZISTENTE LA INCENDII

Este adevarat ca lemnul este utilizat din totdeauna ca si combustibil dar este si un excelent si insostituibil material de constructii. Lemnul care are un raport optim intre greutatea proprie si rezistenta unit cu optime calitati fizico- constructive chiar si in caz de incendiu pastreaza invariabila capacitatea de rezistenta.

Toate materialele utilizate se reproduc in ciclu continu in natura.

Datorita materialolor folosite structurile noastre garanteaza o diminuire a zgomotului de minim 45.48 db, mult superioara a prevederilor de lege in vigoare : 40 db.

Realizarea unei case in lemn este economica prin reducerea timpilor de constructie si performantele energetice

Arhitectura caselor de lemn este personalizabila 100%, respectand toate normele constructive.

 

Cite ceva despre Case de lemn

La realizarea planului de fundatie, doua aspecte sunt foarte importante in realizarea acestuia si, de ce nu, la influentarea sau nu a costurilor – este vorba de studiul geotehnic al terenului si ridicarea topografica a acestuia. De regula pentru zona Muntenia limita de inghet stabilita este de 90 cm, tocmai de aceea fundatia pe care o realizam in conditiile unui teren a carui rezistenta la compresie este una normala adica 200-250 Kpa, este de 1m, si astfel costurile nu cresc. In cazul unui teren care nu se incadreaza in acesti parametri, precum si a unui teren cu diferente de nivel mai mari de 0.5%, costurile cu realizarea fundatiei vor creste.

Fundatia casei din lemn

Tinand cont de greutatea redusa a acestor tip de case, fundatia acestora este una izolata, adica in partea din pamant sapatura nu se executa continu pe intreaga circumferinta a fundatiei. Sapatura pentru fundatie se executa in cuzineti, in principalele puncte de intersectie a grinzilor de fundatie care corespund peretilor de rezistenta ai casei,

In rest, tot ceea ce se executa in partea superioara a fundatiei – elevatia – se realizeaza in stilul clasic al fundatiilor pentru case de zidarie, cu grinzi de fundatie armate conform planului de fundatii, cu dimensiuni de 25 cm latime si 45 cm inaltime. Intre grinzile de fundatie se aplica un strat de umplutura compactata, folie de polietilena pentru ruperea capilaritatii, un strat izolant de polistiren extrudat de 2 cm, se monteaza tubulatura pentru scurgeri, peste care se toarna o placa de beton de 10 cm slab aramata. Inaltimea soclului astfel rezultata este de 50 cm.

De grinda de fundatie se fixeaza mustatile de prindere pentru talpa structurii de lemn. Astfel se realizeaza o prindere eficienta a structurii de fundatie.

Montajul structurii de lemn pe fundatie poate incepe inca de la a doua sau a treia zi dupa turnarea placii, asta in conditiile unor temperaturi de peste 10 grade Celsius, fara nici un fel de probleme. Important este ca decofrarea placii sa nu se faca mai devreme de 21 de zile, ceea ce nu impiedica lucrul la structura.

Structura Casei

Structura casei de lemn este integral executata din lemn de rasinoase (brad, molid), cu o umiditate acceptata de 15%, la momentul in care aceasta este montata la casa. Trebuie spus ca tehnologie de ansamblare a elementelor de lemn pe care firma noastra o aplica presupune montarea bucata cu bucata a lemnului direct pe santierul unde se executa lucrarea, deci fara ca acesta sa fie ansamblat anterior intr-o fabrica. Ceea ce rezulta in final este tot un perete sandwich, doar ca el este montat bucata cu bucata sub stricta supraveghere a viitorului proprietar, acesta avand astfel posibilitatea sa observe ceea ce se monteaza in peretii casei lui. Inainte de a fi adus pe santier lemnul este prelucrat, finisat si dimensionat la lungimi dinainte stabilite, dupa proiect, intr-un atelier de prelucrare a lemnului unde acesta este atent selectionat pentru a nu fi patruns de carii.

Sistemul de montaj al structurii incepe cu montarea talpii de lemn pe fundatie cu un strat hidroizolator la contactul acestora si prinderea talpii de fundatie atat cu mustatile despre care am vorbit la fundatie, cat si suplimentar cu buloane speciale de 25 cm, cu 2 camasi, din care una se desface in beton si cealalta in lemn, asigurandu-se astfel prinderea eficienta a structurii de fundatie.

La realizarea structurii se foloseste lemn profilat cu dimensiuni de 12 x 12 cm, pentru stalpi, talpi si contavantuiri, 12 x 18 cm pentru grinzile de plafon intre nivele, 12 x 15 cm pentru cosoroabe si capriori, dulap de 5 cm grosime pentru dusumeaua oarba care acopera grinzile de planseu, scandura de 2.5 cm pentru sageac si astereala.

Ansamblarea elementelor de lemn se face in sistem clasic prin chertare si cepuire, folosindu-se elemente metalice de imbinare speciale pentru lemn, asigurandu-se astfel flexibilitate si rezistenta structurii. Pentru intarirea prinderii intre nivele, acestea se fixeaza cu tije filetate montate din, metru in metru.Trebuie spus ca grosimea tuturor peretilor, exteriori sau interiori, este aceiasi, ajungand la gata la o grosime de 25 cm. Peste peretii exteriori se aplica placi din OSB 3, care este un material special pentru exterior avand proprietati hidrofuge, si care creaza structurii de lemn efectul de diafragma.

Inainte de montarea placilor de OSB, pe partile de lemn care vor fi acoperite se efectueaza manual ignifugarea si insectofungicizarea.

Acoperisul – Invelitoarea casei din lemn

O data cu finalizarea montajului structurii se trece la montarea invelitorii pe casa, invelitoare care poate fi, in functie de optiunea clientului cu tigla metalica tip VIKING, sau sindrila bituminoasa tip TEGOLA. Montarea invelitorii presupune si montajul sistemelor de drenaj ( jgheaburi, burlane, etc. ) ale apei preluate de pe invelitoare.

Sub stratul de tabla direct peste astereala se monteaza o membrana speciala care protejeaza de condens lemnul, apoi se creaza un caroiaj de lemn de 5 cm care permite aerului sa circule intre tabla si membrana, peste care se monteaza invelitoarea propriu-zisa. In cazul sindrilei bituminoase aceasta se aplica direct peste membrana. Garantia acordata de producator pentru tabla este de 5 ani, iar pentru sindrila bituminoasa de 15 ani.

IGNIFUGAREA SI INSECTOFUNGICIZAREA

Acestea se realizeaza pe structura de lemn, dupa montarea ei, placarea peretilor exteriori cu OSB si montajul invelitorii. Aplicarea se face prin pulverizare in mai multe straturi succesive de catre o firma si cu materiale avizate de catre pompieri, si certificate de organismele europene si romanesti.

Aplicarea stratului ignifugo-insectofungicid, nu se face dacat dupa prelevarea din lemn a probelor de umiditate si se executa numai daca umiditatea lemnului este sun 20%, in caz contrar aplicarea este inutila. Avantajul aplicarii prin pulverizare a stratului ignifug si insectofungicid, dupa montarea pe exterior a OSB-ului este ca, se asigura protectie ignifuga si insectofungicida si placilor de OSB.

Dupa incheierea procesului de ignifugare si insectofungicizare, se ridica proba din lemnul pe care acesta a fost aplicat si se depune la Institutul National al Lemnului, in vederea obtinerii certificariii calitati operatiunii executate. Garantia acordata de catre producatorul produsului pentru ignifugare si insectofungicizare este de 5 ani, iar materialul ignifug, intarzie aprinderea lemnului cu 90 minute.

FINISAJE EXTERIOARE

Imediat dupa ce se monteaza tamplaria exterioara ( usa exterioara metalica si tamplarie PVC cu geam termopan ) se trece la aplicarea termosistemului pe fatadele exterioare. Trebuie spus ca la realizarea termosistemului, firma noastra foloseste singurul termosistem din Romania, agrementat tehnic in intregul lui si este vorba de gama DEKO-PROFESSIONAL, produs de Policolor. Celelate agremente existente pe piata sunt pentru fiecare produs in parte folosit la realizarea termosistemului. Garantia acordata astfel de producator pentru termosistem in intregul lui este de 15 ani.
Materialele folosite la realizarea termosistemului sunt – picurator sau profil de polistiren in care se aseaza la nivelul soclului polistirenul si are un rol foarte important in evitarea condensului, dar despre care vom vorbi m-ai incolo, amorsa de grund pe baza de quartz, adeziv special pentru aplicarea polistirenului pe OSB, dibluri pentru OSB, polistiren expandat ignifug de 5 cm, densitate 15 kg/mc, – care are o rezistenta termica de 0.038 W/mK si o rezistenta acustica de 62 db. In continuare se aplica plasa de armare din fibra de sticla cu o densitate de 145 gr/cmp, care se tencuieste cu masa de spaclu. La final se aplica tencuiala decorativa siliconica cu aspect canelat tip R 15 cu o grosime a granulatiei de 1,5-2 mm, in diferite nuante coloristice, cu aspect de scoarta de copac cu linii verticale sau circulare, care se intretine foarte usor prin spalare cu jet de apa. Optional, in functie de dorinta clientului finisajul exterior – tencuiala decorativa, poate fi inlocuita cu siding – dupa sistemul caselor americane – care este un lambriu pe baza de PVC, in diverse nuante coloristice, a carui garantie este de 50 de ani, sau casa poate fi imbracata in lambriu de lemn lacuitin diverse nuante coloristice. Un element foarte important de care trebuie tinut cont la aplicarea polistirenului, este modul de aplicare al acestuia, astfel incat sa protejam de umiditate structura de lemn cu OSB-ul aferent, stiut fiind faptul ca polistirenul este generator de condens si umezeala. Astfel in momentul inceperii termosistemului este important sa pornim cu aplicarea pe intreg conturul casei a picuratoarelor, despre care vorbeam la inceput, si in care sa introducem polistirenul. Modul de lipire a polistirenului este foarte important, aceasta trebuie sa fie facuta prin lipire in puncte si nu pe intreaga suprafata a acestuia. Lipit astfel in puncte, condensul creat intre polistiren si OSB are spatiu necesar, 2-3 mm, pentru a se putea prelinge pana in picurator, care prevazut cu gaurele asa cum spune si numele, apa din condens se va scurge in exteriorul casei. Tot astfel se creaza golul necesar ca aerul sa poata circula si ventila zona de condens.

La partea de soclu a casei se aplica peste beton un strat de hidroizolatie cu bitum-cauciuc, care asigura protejarea fundatiei de infiltarea apei. Peste stratul hidroizolant se aplica tencuiala pentru indreptarea soclului si apoi stratul de tencuiala de soclu, in diferite nuante coloristice

Portiunile lemn care raman vizibile ( sageac, balustrada, stalpi terase ) se acopera cu doua straturi de lac ignifug,lucios, in diverse nuante coloristice care dau un aspect placut exteriorului casei. FINISAJE INTERIOARE Poate si faza cea mai importanta in conceptia unora, in special a doamnelor este reprezentata de finisajele interioare. Aceasta faza reprezinta un element extrem de important in porces deoarece este partea din casa care se vede tot timpul si este oglinda intregii constructii pentru ambele parti implicate ( si pentru beneficiar si pentru firma de constructie). Degeaba ai facut impecabil structura, daca peretii de rigips sunt plini de crapaturi, iar gresia sau faianta nu are nici o linie. Cele mai frecvente interventi in garantie apar de regula la aceasta faza de lucrari, iar calitatea la care acestea au fost facute conteaza foarte mult in reducerea costurilor de interventie in garantie pentru constructor, si a stresului si nervilor celui deja acum, proprietar al casei.

Compozitia interioara a peretelui este creata de – vata minerala de 100mm care se introduce in golurile ramase intre elementele de lemn atat la peretii exteriori cat si la peretii interiori, dar si in tavan si pod, asigurand astfel o foarte buna izolare termica si fonica peretelui. Vata minerala asigura o rezistent fonica de 65 db, si o rezistenta termica de 2,94 K/W, ceea ce reprezinta, impreuna cu celelalte elemente care compun peretele exterior, de 25 cm, o rezistenta termica de 3,76 K/W, cu mult peste ceea ce impun standardele in Romania, adica 3,00 K/W. Peste vata minerala se aplica folie anticondens care creaza intre vata si folie o bariera de aer de 2-3 mm, Urmeaza montarea rigipsului ignifug in camere si antiumezeala in bucatarie si bai, toate montate pe structura metalica pentru rigips. Se tencuiesc imbinarile si se aplica vopseaua lavabila, sau dupa caz faianta.

Instalatia electrica se monteaza cu traseele aferente in spatele rigipsului, folosindu-se tubulatura de protectie, ignifug, GEWIS,cu fire din cupru. Se monteaza 5 trasee in intreaga casa, fiecarui traseu corespunzand-ui un disjunctor MARLIN GERIN in panoul electric, care la cea mai mica scanteie aparuta pe instalatie decupleaza alimentarea electrica in intreaga casa. Prizele si intrerupatioarele sunt marca VIKO. Intreaga instalatie electrica este realizata in subantrepriza de o firma specializata agreata A.N.R.E.

Instalatia termica se traseaza peste placa de la parter si apoi prin spatele peretelui de rigips, se fac traseele pentru turul si returul radiatoarelor de la nivelul superior. Materialele folosite pentru traseele de instalatii sunt, polipropilena pentru partea ascunsa a traseelor si cupru in zona care ramane vizibila din traseul termic. Radiatoarele care se monteaza sunt dinOTEL, din gama dimensionala 22 x 600 x ?. Marimea radiatorului pentru fiecare incapere se calculeaza pe baza normativelor in vigoare, tinandu-se cont de suprafata camerei. Centrala termica este de 24 KW, cu tiraj fortat, din gama ARISTON. Modul de realizare a intregii instalatii termice si punerea acesteia in functiune, este autorizat I.S.C.I.R.

Instalatia sanitara – scurgerile – se realizeaza integral din tuburi PVC, iar obiectele sanitare aferente sunt din gama MONDIAL.

Pardoseala de la parter se compune dintr-o sapa semiuscata de 3-5 cm peste care se aplica dupa caz, folie izolatoare pentru parchet si parchetul propriu-zis de 7 mm, sau gresie. La pardoseala de la etaj, in camere se aplica, peste pardoseala oarba din dulap de 5 cm, placi de OSB
In zona de pod, in care accesul se face prin montarea scarii glisante pentru pod, se monteaza in portiunea de perete care comunica cu exteriorul, aerisitoare speciale care asigura ventilarea intregului spatiu.

Asta este ceea ce facem noi, ceea ce trebuie sa faceti dvs. este sa ne contactati daca a-ti hotarat sa va construiti o casa, sa veniti cu aceasta hartie pe santier si sa urmariti daca tot ceea ce am scris este realitate, iar dupa ce va predam cheile casei, sa aduceti mobila si sa va bucurati de confortul unei case cu structura de lemn.